En Düşük Maaş 12.500 TL Oldu! Belediye İşçilerine Zam Müjdesi

En Düşük Maaş 12.500 TL Oldu! Belediye İşçilerine Zam Müjdesi
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz haflarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye işçileri maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz haflarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye işçileri maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 12.500 TL Oldu

Amasya Belediyesi personelinin maaş zammı belli oldu. En düşük net maaşın 12.500 TL olduğuna ilişkin Amasya Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ''Bugün yaptığımız Toplu İş Sözleşmesi ile Amasya Belediyesi’ndeki işçilerimizin en düşük net maaşı 12.500 TL oldu. Amasya’ya birlikte hizmet etmekten onur duyduğumuz yol arkadaşlarımıza hayırlı ve bereketli olsun.'' ifadelerine yer verildi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personelinin maaşlarının belirlenmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler devam ediyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Önümüzdeki günlerde, farklı belediyelerden maaş zammına dair açıklamalar gelebilir.

Asgari Ücret 2023

Belediye işçilerinin maaş zammı ile ilgili gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, asgari ücretin 2023 yılında ne kadar olduğu da merak ediliyor. Geçen yıl 5.500 TL olan asgari ücret, 2023 yılı ile birlikte 8.506 TL seviyesine yükseldi.

Emekli ve Memur Zammı

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığını duyurmuştu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Yüzde 30 zam ile emekli ve memur maaşları için hesaplama yapılırken, en düşük emekli maaşının ne kadar olduğu da merak ediliyor. Önceki yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşının tutarı 5.500 TL seviyesine yükseldi.