En Düşük Günlük ücret 492 TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

En Düşük Günlük ücret 492 TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda,...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Toplu İş Sözleşmesi Açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında kadrolu 260 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu sözleşme ile birlikte, en düşük günlük ücret 492 TL seviyesine çıktı. En düşük maaş alan işçinin 6 aylık ücret artışı ortalama 33.52, ortalama ücret artışları ise yüzde 27.5 olurken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek “Antalyamız için çalışmalarımıza devam edeceğimizi ve yanımızda çalışan arkadaşlarımızın teri soğumadan ücretlerini ödeyeceğimizi söyleyerek göreve geldik. Bu düşünceyle Belediye-İş Sendikasıyla ortak anlayış içerisinde yapılabilecek ne varsa yapmaya gayret gösterdik. 260 kadrolu işçimizi kapsayacak şekilde 1 Mart’tan geçerli olmak üzere 2 yıllık imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Önümüzdeki süreçte, maaş zammına dair yeni duyurular yayınlanabilir.