En Düşük Emekli Maaşı Zammı Sonrası Merak Ediliyor! Temmuz 2023 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Zammı Sonrası Merak Ediliyor! Temmuz 2023 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. En Düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesi ile birlikte, emekliler temmuz zammı ile ilgili...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. En Düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesi ile birlikte, emekliler temmuz zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Temmuz 2023 Emekli Zammı

5.500 TL olan en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapıldı ve 7.500 TL seviyesine yükseldi. Zamlı maaşların nisan ayında emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak olan zam ise kök maaşlar üzerinden gerçekleşecek. Bu kapsamda, önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon verilerinin ardından, emekli maaşları da belli olacak.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyelerinde de artış sağlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bayram ikramiyesine 900 TL zam yapıldığının ve 2.000 TL seviyesine yükseldiğini önceki günlerde duyurdu. Gerçekleşen zam ile birlikte, nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına 2.000 TL bayram ikramiyesi yatacak. Bayram ikramiyeleri yıl içinde iki defa verildiği için toplamda 4.000 TL ikramiye emeklilerin hesaplarına aktarılacak.