Emlak Vergisinden Muaf Olacak Kişiler Belli Oldu! İşte Detaylar

Emlak Vergisinden Muaf Olacak Kişiler Belli Oldu! İşte Detaylar
Ev, iş yeri, bağ, bahçe, arsa, yazlık sahibi olan kişiler, 30 Kasım 2022'ye kadar emlak vergisinin ikinci taksitini ödeyecekler. Emlak vergisinin ikinci taksit döneminin sona ermesine sayılı günler kala, pek çok kişi kimlerin emlak...

Ev, iş yeri, bağ, bahçe, arsa, yazlık sahibi olan kişiler, 30 Kasım 2022'ye kadar emlak vergisinin ikinci taksitini ödeyecekler. Emlak vergisinin ikinci taksit döneminin sona ermesine sayılı günler kala, pek çok kişi kimlerin emlak vergisinde muaf olacağını merak ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte, vergiden muaf kişiler belli oldu.

Emlak Vergisi Muaf Kişiler

Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların merak ettiği konuda bilgilendirmede bulundu. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl gayrimenkul alanların bu sene emlak vergisini ödemesi gerektiğini, bu yıl alınan mülkün ise ilk emlak vergisinin 2023'te başlayacağını duyurdu. Konutun brütü 200 metrekareyi geçmiyorsa ve mülk sahibi olan kişinin başka bir konutu bulunmuyorsa vergi ödemesi yapmıyor. Ayrıca, mülkü dışında başka geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler de vergiyi ödemek zorunda değiller. Muafiyet ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan detaylı bilgi alınabilir.

Emlak Vergisi Ödeme

Emlak vergisi ödemelerinin nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Belediyeye başvurarak ödeme yapılabileceği gibi PTT aracılığıyla havale ile veya mükellef numarası ile ödemede yapılabilir. Taşınmazın bağlı olduğu belediyenin e-belediye hizmeti üzerinden de TC kimlik numarası ya da sicil numarası ile giriş yapılarak, kredi kartıyla da ödeme sağlanabilir.