Emekli Bayram İkramiyesi! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli Bayram İkramiyesi! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının netleşmesinin ardından, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, bayram ikramiyelerinin tutarları ile birlikte,...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının netleşmesinin ardından, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, bayram ikramiyelerinin tutarları ile birlikte, söz konusu ikramiyelerinin ne zaman emeklilere iletileceği merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi alıyorlar. Söz konusu ikramiye ödemeleri kapsamında, geçtiğimiz yıl her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ödeme yapıldı.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi çerçevesinde toplamda 2.200 TL ödeme yapılırken, 2023 yılında ne kadar ikramiye verileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı ancak çeşitli zam oranları üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, bayram ikramiyesi de 1.430 TL seviyesine yükselecek. Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına aktarılacak.