Emeklilikte Kıdem Tazminatı İçin Önemli Detay! EYT'liler Araştırmaya Devam Ediyor

Emeklilikte Kıdem Tazminatı İçin Önemli Detay! EYT'liler Araştırmaya Devam Ediyor
Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT'nin yürürlüğe girmesi ve başvuruların başlaması ile birlikte,...

Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT'nin yürürlüğe girmesi ve başvuruların başlaması ile birlikte, emeklilik ile ilgili pek çok detay da araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, emekli olmasına rağmen yine de çalışmaya devam edecek olan kişilerin kıdem tazminatı alıp alamayacağı merak konusu oldu.

EYT Kıdem Tazminatı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için kimi şirketler kıdem tazminatı ödemesi yapabilmek için Hazine desteli olarak hayata geçirilen EYT kredisinden yararlandılar. İşten ayrılan kişilere verilen kıdem tazminatı, işten ayrıldığı süreçteki giydirilmiş en son brüt maaşlara göre hesaplanıyor.

Kıdem Tazminatı 2023

Kıdem tazminatı aldıktan sonra çalışmaya devam eden kişiler, ikinci defa kıdem tazminatı alamazlar. Emekli olduktan ve kıdem tazminatı sıfırlandıktan sonra, başka herhangi bir iş yerinde çalışan kişiler kıdem tazminatı alamayacaklar.