Emeklilerin Beklediği Tarih Belli Oldu! 2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emeklilerin Beklediği Tarih Belli Oldu! 2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyesindeki artış ile ilgili geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bilgi verdi. Önceki yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesine yüzde 82 oranında zam yapıldığını belirten Bakan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyesindeki artış ile ilgili geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bilgi verdi. Önceki yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesine yüzde 82 oranında zam yapıldığını belirten Bakan Bilgin, zamlı bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı da açıkladı.

Zamlı Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'nin açıklamasına göre, 2.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi nisan ayında hesaplara yatacak. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunana Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.

Emekli Maaşları Ödeme Tarihi Nisan 2023

Bayram ikramiyesinin yanı sıra, en düşük emekli maaşında da 2.000 TL zam yapıldı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, zanlı maaşlar da nisan ayında emeklilerin hesaplarına aktarılacak.