Emeklilere Yüzde 82 Zam Müjdesi! Milyonlarca Emekli Faydalanacak

Emeklilere Yüzde 82 Zam Müjdesi! Milyonlarca Emekli Faydalanacak
Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinde artış yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinde artış yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Bilgin, bayram ikramiyesindeki artış oranına ve güncel bayram ikramiyesine dair bilgi verdi.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, bayram ikramiyesinde yüzde 82 oranında artış sağlandı. Söz konusu zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de %82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyesi zammının netlik kazanmasının ardından, zamlı ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı da merak konusu oldu. Bayram ikramiyesinin ödeme tarihine dair bilgi verilmese de zamlı ikramiyelerin Ramazan Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatması bekleniyor.