Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi? Yılbaşı Emekli İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi? Yılbaşı Emekli İkramiyesi Ne Kadar Olacak?
Bildiğiniz gibi tüm emeklilere hem Ramazan Bayramında hem Kurban Bayramında karşılıksız ve geri ödemesiz 1100 TL veriliyor. Hal böyle olunca emekliler tarafından emeklilere yılbaşı ikramiyesi var mı? gibi sorular sorulmaktadır.Emekliye...

Bildiğiniz gibi tüm emeklilere hem Ramazan Bayramında hem Kurban Bayramında karşılıksız ve geri ödemesiz 1100 TL veriliyor. Hal böyle olunca emekliler tarafından emeklilere yılbaşı ikramiyesi var mı? gibi sorular sorulmaktadır.

Emekliye yılbaşı ikramiyesi 2023 için milyonlarca emekli araştırma yapmaya başladı. Bildiğiniz gibi 2018 yılının Ramazan ayından itibaren Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emekli ikramiyesi verilmeye başlandı. Hal böyle olunca şuanda tüm gözler 31 Aralık tarihine çevrildi. Yılda iki defa olmak üzere sadece dini bayramlarda verilen emekli ikramiyeleri 1100 TL olarak yatırılmaktadır. Peki, yılbaşında emekli ikramiyesi var mı?

12 Milyondan fazla emekli tarafından takip edilen emeklilere yılbaşı ikramiyesiyle ilgili yeni araştırmalar yapılmaya başlandı. 2021 yılı Ramazan Bayramından itibaren 1100 TL olarak verilen emekli ikramiyesinin yılbaşında verilip verilmeyeceği merak edilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hesaba yatırılan ikramiyeler dini bayramlarda ödenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde yılbaşında emekli ikramiyesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi?

Yalnızca dini bayramlarda yılda iki kez olmak üzere verilen ikramiye 1100 TL olarak belirlenmiştir. Yılbaşında emekli ikramiyesinin verileceğine dair herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Bu kapsamda yeni bilgi geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bayram ikramiyesi adı verilen ikramiye emeklilere verilmektedir. Emekliler harici yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara emekli ikramiyesi ödenmektedir.