Emeklilere Bayram Ettirecek Müjde! Bayram İkramiyesi 2023 Zamlanacak

Emeklilere Bayram Ettirecek Müjde! Bayram İkramiyesi 2023 Zamlanacak
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamları, geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın duyurulmasının ardından, çeşitli ödemeler için ne kadar artış yapılacağı...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamları, geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın duyurulmasının ardından, çeşitli ödemeler için ne kadar artış yapılacağı birçok vatandaş tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bu kapsamda, emeklilere yılda iki kez ödemesi yapılan bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı da henüz bilinmiyor.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi, her sene ikramiye ödemesi yapılıyor. Bayram ikramiyesi kapsamında önceki sene 1.100 TL ödeniyordu. 2023 yılıyla beraber, söz konusu ikramiye tutarına zam yapılıp yapılmayacağı çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL ve Kurban Bayramı öncesinde 1.100 TL olmak üzere, toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi yapılıyor.

Bayram İkramiyeleri 2023 Ne Kadar Olacak?

Ocak ayı itibariyle emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Konuya dair henüz resmi açıklama gelmedi. Öte yandan, 2022 yılında bayram ikramiyelerine büyük bir zam yapılması beklenirken 100 TL’lik bir artış yapılmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamına göre hükümetin, bayram ikramiyesini 2 bin TL’ye çıkaracağı öne sürüldü. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 1000 TL’lik ikramiyeye son olarak iktidar, önceki yıl 100 TL bir zam yapmış olsa da bu artış emeklileri memnun etmemiş ve emekliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

7 Bin TL'lik Zam Teklifi

2018'de ödenen 1.000 TL tutarın enflasyon farkları göz önüne alınırsa bugün 3.700 TL’ye denk geldiğini söyleyen İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu teklife göre bayramlar için emeklilere 3.500 TL ödeme yapılacak, yani sene sonunda  toplam 7 bin TL ödeme yapılacaktı.

Bu teklif Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunuldu ve AK Parti ile MHP oylarıyla reddedildi.

Bayram İkramiyesi 2023 Zammı

AK Partili kaynaklardan edinildiği iddia edilen bilgiye göre; İktidar, 2022 senesinde yapılan ve emeklilerin tepki gösterdiği 100 liralık artış oranını 2023'te yapacağı büyük bir zam ile telafi edecek.

Gerçek Gündem’deki habere göre de; TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapacağı konuşulan hükümetin, 2023 senesine emekli ikramiyelerini 2000 TL yapacağı tahmin ediliyor.