Emekliler ve Memurlar Dikkat! Aralık Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Emekliler ve Memurlar Dikkat! Aralık Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı
Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde, enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, 6 aylık enflasyon farkının netlik kazanması için aralık ayı enflasyon verileri merakla bekleniyordu. Türkiye...

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde, enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, 6 aylık enflasyon farkının netlik kazanması için aralık ayı enflasyon verileri merakla bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte aylık ve yıllık enflasyon oranları belli oldu.

Enflasyon Yüzde Kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18

yıllık enflasyon ise yüzde 64,27 oldu.

Emekli Memur Maaş Zammı Hesaplamaları Yapılıyor!

TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasının ardından, emeklilerin ve memurların maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da hesaplanmaya başlandı. Gün içinde emekli ve memur zammının netlik kazanması bekleniyor.

Refah Payı Verilebilir

Emekli ve memur maaşları için enflasyon verileri ile hesaplamalar yapılırken, refah payı verilip verilmeyeceği de pek çok işi tarafından mera ediliyor. Konuşulan iddialara göre, enflasyon farkının yanı sıra refah payı da memur ve emekli maaşlarına yansıtılabilir.