Emekliler En Az 7500 TL Alacaklar! Emeklilerin Beklediği Müjde Resmen Açıklandı

Emekliler En Az 7500 TL Alacaklar! Emeklilerin Beklediği Müjde Resmen Açıklandı
Emekli maaşlarında artış olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşı için açıklamada bulundu. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına...

Emekli maaşlarında artış olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşı için açıklamada bulundu. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına zam yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükseldiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının ardından, zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılmasının ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara aktarılacağı da merak konusu oldu. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de nisan ayında zamlı maaşların verilmesi bekleniyor.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyelerinde de artış yapıldı. Geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi ödemesi, 2.000 TL seviyesine yükseldi. Gerçekleşen zam ile birlikte, yıl içinde toplamda 4.000 TL ikramiye ödemesi verilmiş olacak.