Emekliler Eline Kalem Kağıt Aldı! İşte Dört Aylık Enflasyon Farkı

Emekliler Eline Kalem Kağıt Aldı! İşte Dört Aylık Enflasyon Farkı
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emekli maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, enflasyon verileri baz...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emekli maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dört aylık enflasyon farkı da netlik kazandı.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına gerçekleşecek zam için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Temmuz-ekim dönemi enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84 enflasyon farkı oluşuyor. Dört aylık enflasyon farkı ile emekli maaşları için yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Ocak Ayında Enflasyon Açıklanacak

Dört aylık enflasyon farklı ortaya çıkarken, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları da yapılacak zam için belirleyici olacak. 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyonu ile birlikte, milyonlarca emeklinin maaşına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.