Emekli Zammı ve 29 Ekim Bayram İkramiyesi Son Durum! Emeklilerin Beklediği Ay Geldi Çattı

Emekli Zammı ve 29 Ekim Bayram İkramiyesi Son Durum! Emeklilerin Beklediği Ay Geldi Çattı
Ekim ayının başlamasıyla beraber, emekliler maaş zamlarına ve bayram ikramiyesine ilişkin araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yaşama dönemine başlamasıyla birlikte, emekli maaş zamlarına dair araştırmalar kız kazandı. Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın ekim ayında emekli maaş zamları için Meclis’in çalışmalar yapacağını belirtmesi nedeniyle çeşitli hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, emekli maaşı zammının yanı sıra, emeklilere ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağı da araştırılıyor.

Emeklilere İkramiye Verilecek Mi?

Meclis’in yeni yaşama döneminde başlaması ile birlikte emekli maaş zamları için çalışmalar hız kazanacak. Emekli maaş zamları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı görüşmeler gerçekleştirecekler. Maaş zamları ile birlikte, ilerleyen süreçte emeklilere ikramiye ödemesi yapılacağı da gündeme gelmişti. Cumhuriyetin 100. Yılında ikramiye ödemesi verileceğine dair haberler yer alırken, henüz resmi bir açıklama gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışmaların devam ettiğini belirttiği için ilerleyen süreçte emeklilere 5000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılmasına dair daha karar alınması durumunda kamuoyuna bilgi verilecek.