Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Yapıldı! Dört Aylık Zam Oranı Netleşti

Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Yapıldı! Dört Aylık Zam Oranı Netleşti
Yeni yıla yaklaşık bir buçuk ay kala, emekli maaşlarına yapılacak zam da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Maaş zamlarına dair gelecek resmi açıklamalar dikkatle izlenirken, enflasyon verilerinin ardından hesaplamalar...

Yeni yıla yaklaşık bir buçuk ay kala, emekli maaşlarına yapılacak zam da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Maaş zamlarına dair gelecek resmi açıklamalar dikkatle izlenirken, enflasyon verilerinin ardından hesaplamalar da yapılıyor. Söz konusu hesaplamalar için 4 aylık enflasyon verileri baz alınıyor.

Emekli Maaşında Dört Aylık Zam Netleşti

Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklaması ve temmuz, ağustos, eylül ayı verilerini de önceki süreçte duyurulması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam için yeni hesaplamalar oluştu. Dört aylık enflasyon farkına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yüzde 10,84 zam oranı şimdiden kesinlik kazandı. Kasım ve aralık ayı verilerinin de açıklanmasının ardından, bu oran değişecek.

Kasım ve Aralık Ayı Enflasyon Verileri Beklenecek

Emekli maaşlarına yapılacak zam için kasım ve aralık ayın açıklanacak enflasyon verileri yakından takip edilecek. Söz konusu verilerin netlik kazanmasının ardından, emekli maaşlarına yansıyacak zam oranı da belli olacak.

Aralık Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Aralık ayı enflasyonu, 3 Ocak 2023 itibariyle duyurulacak. Yapılacak açıklamanın ardından, emekli maaşlarına yansıyacak zam da ortaya çıkacak.