Emekli Zammı İçin Enflasyon Hesaplamaları Başladı! İşte O Oran

Emekli Zammı İçin Enflasyon Hesaplamaları Başladı! İşte O Oran
Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca emekli maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Maaşlara yapılacak zam için resmi makamlardan bir açıklama gelmese de enflasyon verilerinden hareketle hesaplama yapılıyor....

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca emekli maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Maaşlara yapılacak zam için resmi makamlardan bir açıklama gelmese de enflasyon verilerinden hareketle hesaplama yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül ve ekim dönemi enflasyon rakamları baz alınarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı hesaplanıyor.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Temmuz-ekim dönemi verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık enflasyon farkı yüzde 10,84 olarak ortaya çıkıyor ancak emekli maaşlarının belirlenmesinde kasım ve aralık ayı enflasyon verileri beklenecek.

Aralık Ayı Enflasyon Verisi Sonrası Belli Olacak

Emekli maaşlarına yapılacak zam için 3 Ocak 2023’te açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte daha net ifadeler kurulabilecek. Bu nedenle, kasım ve aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamları, emeklilerin maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak.