Emekli Olup Halen Ödeme Almayanlara Müjde! 2.000 TL Yarın Hesaplara Yatacak

Emekli Olup Halen Ödeme Almayanlara Müjde! 2.000 TL Yarın Hesaplara Yatacak
Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi veriliyor. Bayram ikramiyeleri her iki bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu çerçevede, nisan ayında da Ramazan Bayramı'ndan önce ikramiye verildi ancak...

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi veriliyor. Bayram ikramiyeleri her iki bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu çerçevede, nisan ayında da Ramazan Bayramı'ndan önce ikramiye verildi ancak nisan ayı içerisinde emekli olan EYT'lilere ne zaman ikramiye verileceği pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. EYT'lilerin araştırdığı konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu kamuoyuna bilgi verdi.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerine 9 Mayıs tarihinde bayram ikramiyesi verilecek. SGK'nın açıklamasına göre, Ramazan Bayramı ikramiyesi yarın itibariyle, belirtilen tarihler arasında aylık bağlama işlemi sonuçlanan EYT'lilere verilecek.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023

EYT'lilere bayram ikramiyesinin verileceğinin açıklanmasının ardından, söz konusu ikramiyenin tutarı da merak konusu oldu. Bayram ikramiyesi kapsamında, emeklilerin hesaplarına geçen yıl 1.100 TL yatıyordu. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen artış ile birlikte bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Zamlı ikramiye ödemeleri, yarın itibariyle EYT'lilere verilecek.