Emekli Maaşları Erken Ödenecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilerin Beklediği Açıklamayı Yaptı

Emekli Maaşları Erken Ödenecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilerin Beklediği Açıklamayı Yaptı
Kurban Bayramı öncesinde, emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı ile ilgili pek çok kişi araştırma yapmaya devam ediyor.

Dini bayramlardan önce emeklilerin maaşları erken ödenebiliyor. Nisan ayında Ramazan Bayramı’ndan önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine erken ödeme sağlanırken, Kurban Bayramı öncesinde de maaş ödeme takvimi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada emekli maaşlarının erken ödeneceğini duyurdu. Bu çerçevede, emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

Haziran Ayı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı 28 Haziran tarihinde başlayacak. Emekli maaşları da bu tarihten önce hesaplara yatacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödeme takvimi ile ilgili henüz açıklamada bulunmasa da önümüzdeki günlerde ödemelere dair kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Bayram ikramiyesi Haziran 2023

Emekli maaşları ile birlikte bayram ikramiyesi de haziran ayında milyonlarca emekliler verilecek. Maaş ve ikramiye ödemesine dair açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.’’ demişti. Bayram ikramiyelerinin de maaşlar ile birlikte emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.