Emekli Maaşı Hesaplama! SSK ve Bağkur Zamlı Maaş Hesaplama

Emekli Maaşı Hesaplama! SSK ve Bağkur Zamlı Maaş Hesaplama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını belirtti. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını belirtti. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaş hesaplaması yapmaya başladılar.

Emekli Maaşı Hesaplama Tablosu

Zamlı maaşlarını hesaplamak isteyen emekliler ve memurlar, hesaplamanın nasıl yapılacağını araştırıyorlar. Mevcut maaşı 100'e böldükten sonra, çıkan sonucu 130 ile çarpınca zamlı emekli maaşı belli olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli ve memurlara yüzde 30 oranında zam yapılırken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. En düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı. Geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Asgari Ücret 2023

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı ise geçen yılın sonunda belli oldu. 2023 yılı için asgari ücret 8.506 TL olarak belirlendi.