Emekli Maaşı Ek Zam Yapılacak Mı? Emekli Zammı Son Hesaplamalar ve Açıklamalar

Emekli Maaşı Ek Zam Yapılacak Mı? Emekli Zammı Son Hesaplamalar ve Açıklamalar
Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, güncel açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Emekli maaşlarına ocak ve temmuz ayında zam yapılıyor. Yıl içindeki her iki zamda da enflasyon verileri oldukça belirleyici olduğu için haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaş zammı netlik kazandı. Emekli maaşlarında refah payı dahil yüzde 25 oranında artış sağlanması, zamlı emekli maaşlarının temmuz ayında hesaplara yatması ile birlikte, emekli maaşlarında ek zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Emekli Maaşlarına Ek Zam Yapılacak Mı?

Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı araştırılırken, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl başına doğru emekli maaşlarında yeniden değerlendirme yapılacağını belirterek ‘’Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz’’ demişti.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Emekli Zammı Son Durum 2023

Emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verisi oldukça belirleyici olacağı için ocak zammı için enflasyon verileri yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 58 olduğunu duyurması sonrası, emekli zammı için hesaplamalar hızlandı. Yıl sonunda beklendiği gibi yüzde 58 enflasyon ortaya çıkarsa, SSK ve Bağ-*Kur emeklileri için altı aylık zam oranı yüzde 31.92 olacak. Temmuz ayında olduğu gibi ocak ayında gerçekleşecek artışta da refah payı eklenirse, yüzde 31.92 oranı daha da yükselebilir.