Emekli Maaş Zammı Sonrası Merak Ediliyor! 2023 Dul Yetim Aylığına Zam Gelecek Mi?

Emekli Maaş Zammı Sonrası Merak Ediliyor! 2023 Dul Yetim Aylığına Zam Gelecek Mi?
En düşük emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerde bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen...

En düşük emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerde bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 7.500 TL seviyesine yükselmiş oldu. Emekli maaşlarındaki artışın netlik kazanmasının ardından, dul ve yetim maaşları ile ilgili araştırmalar başladı. Bu çerçevede, dul ve yetim maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Dul ve Yetim Maaşına Zam Yapılacak Mı?

En düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapılırken, dul ve yetim aylığına zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Dul ve yetim aylıklarında da artış yapılması durumunda, ilerleyen günlerde konuya ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de artışa gidildi. Geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bayram ikramiyesine 900 TL zam yapıldığını açıkladı. Söz konusu artış ile birlikte, bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Zamlı bayram ikramiyesinin, nisan ayında Ramazan Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.