Emekli Maaş Zammı İçin Hesaplamalar Devam Ediyor! İşte SSK Bağ-Kur Emeklisi Enflasyon Farkı Hesaplaması

Emekli Maaş Zammı İçin Hesaplamalar Devam Ediyor! İşte SSK Bağ-Kur Emeklisi Enflasyon Farkı Hesaplaması
Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gerçekleşecek artış oranına dair resmi bir açıklama bulunmasa da enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar yapılıyor....

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gerçekleşecek artış oranına dair resmi bir açıklama bulunmasa da enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları sonucunda, 5 aylık enflasyon farklı hesaplaması yapıldı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon oranlarının büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmasa da temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan hesaplamalar sonucunda, 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşlarının belirlenmesi için aralık ayı enflasyon verileri bekleniyor. 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon oranları sonrasında emekli maaşlarında yapılacak artışa ilişkin daha net bir tablo oluşacak. Aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte maaş zammı belirleneceği için emekliler de enflasyon oranlarına dair açıklamaları yakından takip ediyorlar.