Emekli Maaş Zammı Hesaplaması Yapıldı! SSK ve Bağkur Emeklilerin 4 Aylık Maaş Zammı Belli Oldu

Emekli Maaş Zammı Hesaplaması Yapıldı! SSK ve Bağkur Emeklilerin 4 Aylık Maaş Zammı Belli Oldu
Emekli maaşlarında ocak ve temmuz ayında artışa gidiliyor. Altı ayda bir yapılan zamlar enflasyon verilerine göre hesaplanırken, maaş zammı araştırmaları da hızlandı. Bu kapsamda, dört aylık enflasyon verileri baz alınarak...

Emekli maaşlarında ocak ve temmuz ayında artışa gidiliyor. Altı ayda bir yapılan zamlar enflasyon verilerine göre hesaplanırken, maaş zammı araştırmaları da hızlandı. Bu kapsamda, dört aylık enflasyon verileri baz alınarak emekli maaşlarına yapılacak zam hesaplandı.

Temmuz 2023 Emekli Maaş Zammı

Emekli maaşlarına yapılacak zam temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinin ardından belli olacak. Bu çerçevede, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranları belli oldu. Söz konusu verilere göre, dört aylık emekli maaş zammı yüzde 15,22 olarak belirlendi ancak bu oran henüz net maaş zammını yansıtmıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra emekli maaşları için kesin tablo oluşacak.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Temmuz ayında da en düşük emekli maaşında artışa gidilecek. Eğer yüzde 20 dolaylarında bir zam olursa, en düşük emekli maaşı 9.000 TL seviyesinin üstüne çıkacak. En düşük emekli maaşı da temmuz ayında netleşecek.