Emekli Bayram İkramiyesine Zam Yapıldı Mı? 2023 Bayram İkramiyesi Merak Ediliyor!

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Yapıldı Mı? 2023 Bayram İkramiyesi Merak Ediliyor!
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının açıklanmasının ardından, bayram ikramiyesi kapsamında ne kadar ödeme yapılacağı merak ediliyor. Bayram ikramiyesi ödemesinin ne kadar...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Maaş zamlarının açıklanmasının ardından, bayram ikramiyesi kapsamında ne kadar ödeme yapılacağı merak ediliyor. Bayram ikramiyesi ödemesinin ne kadar olduğunun yanı sıra, ikramiye ödemesinin ne zaman emeklilerin hesaplarına aktarılacağı da araştırılıyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde geçtiğimiz yıl 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

Bayram İkramiyesine Zam Yapılacak Mı?

Emekli bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceğine dair henüz bir açıklama yapılması ancak farklı zam oranları üzerinden hesaplama yapılıyor. Emekli ve memur maaşlarında olduğu gibi ikramiyelerde de yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselecek.

Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatıyor. Bu çerçevede, 2023 yılında da bayramdan yaklaşık bir hafta önce ikramiyelerin verilmesi bekleniyor.