Ekmek Zammında Son Dakika! Fırıncılar Başkanı Duyurdu

Ekmek Zammında Son Dakika! Fırıncılar Başkanı Duyurdu
Yükselen enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanma, ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle peş peşe zamlar yapılıyor.Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine birçok kalemde her an yeni zamlar geliyor. Yapılan zamlardan...

Yükselen enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanma, ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle peş peşe zamlar yapılıyor.

Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine birçok kalemde her an yeni zamlar geliyor. Yapılan zamlardan dolayı geçim sıkıntısına düşen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe gelen zam etkiliyor. Büyük şehirlerde ikamet eden vatandaşlar zamlardan en çok etkilenen kesim oluyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbullulara bir zam haberi geldi.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğe yapılması planlanan zammı duyurdu. Cihan Kolivar, yapılacak zammın Aralık ayından önce uygulanacağını öne sürdü. Çok konuşulan iddialar sonrası canlı yayına çıkan Kolivar, "Aptal milletler ekmek yer, Türk milleti çok ekmek yiyor" ifadeleri sonrası Türk milletine hakaret etme suçundan gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Son zamanlarda ekmeğe zam yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam iddialarına dair açıklamada bulundu.

İstanbul'da ekmeğin fiyatına zam geleceği ve 7,5 TL'ye yükseleceği öne sürüldü.  Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam iddialarına yanıt verdi.

Ekmek zammıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Balcı'nın açıklaması şu şekilde:

"Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin Aralık'ta 7.50 TL olacak demesi gerçek dışıdır. Ekmekte 7,5 lira gibi bir rakam aralıkta da gündemde değil, ocakta da gündemde olmayacak."