Ekmek 10 TL Olacak İddiası Sonrası Açıklama Geldi!

Ekmek 10 TL Olacak İddiası Sonrası Açıklama Geldi!
Ekmeğe yurt çapında zam geleceği ile ilgili iddialar sonrasında, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı açıklamada bulundu.

Maliyet artışları gerekçesiyle ülke genelindeki bazı illerde ekmek fiyatlarında artışa gidildi. Birçok ilde henüz ekmek fiyatlarında artış yaşanmazken, asgari ücret zammının ardından ekmek fiyatlarının 10 TL seviyesine çıkacağına dair iddialar gündeme geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da söz konusu iddiaların ardından açıklamada bulundu.

Ekmek 10 TL Olacak Mı?

Ekmek fiyatlarının 10 TL seviyesine yükseleceğine dair iddiaları yalanlayan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yüzde 35,5’tan fazla ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

Ekmeğe Ne Zaman Zam Gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yüzde 34 oranında artacağını ve 11.402 TL seviyesine yükseleceğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da asgari ücret zammının ardından yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarında en fazla yüzde 35,5 oranında artış sağlanacağını belirtti. Bu kapsamda, farklı illerde bulunan fırıncılar odalarında yapılacak değerlendirmeler ile ekmek fiyatlarına ilerleyen günlerde artışa gidilebilir.