Ekmeği Sayıyla Yiyeceğiz! Ekmek Fiyatı 5 TL’ye Yükseldi!

Ekmeği Sayıyla Yiyeceğiz! Ekmek Fiyatı 5 TL’ye Yükseldi!
Ekmek fiyatlarına zam geldi. Zam gelmesi vatandaşları olumsuz olarak etkilemektedir. Bursa’da ve Kocaeli’de artış gösteren maliyetler sebebiyle ekmek fiyatlarına zam geldi. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 şehirde...

Ekmek fiyatlarına zam geldi. Zam gelmesi vatandaşları olumsuz olarak etkilemektedir. Bursa’da ve Kocaeli’de artış gösteren maliyetler sebebiyle ekmek fiyatlarına zam geldi. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 şehirde ekmeğe zam geleceği duyuruldu. Ekmek fiyatının 5 TL’ye yükselmesi herkesin cebini etkilemektedir. Bursa’nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde 210 gram ekmeğin fiyatı daha önce 4 TL’den satılırken fiyatı 5 TL’ye yükseldi.

Diğer yandan Kocaeli’de 1 Kasım tarihinden itibaren de 210 gram ekmek 4 TL’den satılırken şuanda 5 TL’ye satılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada ekmek fiyatı 5 TL olacakken ayrıca simit fiyatı da zamlandı. 100 gram simit fiyatı da 6 TL’ye çıkarıldı. Maliyetlerin artış göstermesi sebebiyle gelen zamlar vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Normal şartlarda 200 TL olan maya fiyatı 400 TL’ye yükseldi. Giderler yüksek olduğu için zam beklentisi olsa da henüz zam gelmedi.

Ekmeğe Ne Zaman Zam Gelecek?

Ekmeğe ne zaman zam gelecek? Sorusu arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. 2022 yılında sürekli zamlanan ekmek fiyatına zam gelmesinin en önemli sebebi maliyetin artmasıdır. Normal şartlarda 210 gramlık ekmek fiyatı 4 TL’den satılırken şimdi 5 TL’ye yükseltilecek. Ekmeğe de 1 Kasım tarihinden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Ekmek fiyatının belirlenmesinin esnaf tarafından yapıldığı düşünülse de durum aslında tam olarak öyle değildir. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne göre belirlenmektedir. Fiyat belirlemesi yapılırken Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcileri tarafından belirlenmektedir.