Ekmeğe Zam Kapıda! Ekmek Fiyatlarına Yüzde 31,2 Zam Gelecek

Ekmeğe Zam Kapıda! Ekmek Fiyatlarına Yüzde 31,2 Zam Gelecek
2023'te sadece asgari ücret ve maaşlar zamlanmayacak. 2023 yılı zamlarla gelecek. Birçok sektörde çok sayıda kaleme zam yapılacak. Artan maliyetler ve yükselen enflasyon sonucu peş peşe zamlar yapılıyor. Zamlar karşısına geçim...

2023'te sadece asgari ücret ve maaşlar zamlanmayacak. 2023 yılı zamlarla gelecek. Birçok sektörde çok sayıda kaleme zam yapılacak. Artan maliyetler ve yükselen enflasyon sonucu peş peşe zamlar yapılıyor. Zamlar karşısına geçim sıkıntısına düşen vatandaşlar, en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe gelen zamlardan etkileniyor.

Temel gıdadan giyime, enerjiden eğitim giderlerine pek çok kalemde her gün yeni zamlar yapılıyor. Gelen zamlardan etkilenen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe gelen zam etkiliyor. Geçim sıkıntısı en fazla da büyük şehirlerde yaşayan vatandaşları etkiliyor. Mega kentte yaşayan İstanbullulara bir zam haberi geldi.

İstanbul'da geçtiğimiz ay da ekmeğe zam yapılacağı iddiaları ortaya atılmış ve ekmeğin 7.5 TL olacağı iddia edilmişti. Bu iddialar büyük yankı bulmuştu.

İstanbul’da ekmek fiyatları için 2023 yılı itibariyle zam yapılacağı iddia edildi. En son Temmuz ayında 4 TL olarak satılmaya başlanan ekmeğin İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda yeni yıl itibari ile zamlanacağı konuşuluyor.

1 Ocak 2023 Tarihinde Geçerli Olacak

İTO'ya bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatının 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 5 TL'ye çıkacağı öne sürüldü.

Ekonomi Gazetesi tarafından İTO'ya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin tespit edilmesi için İTO’nun İş Programı ve Bütçe Görüşmeleri toplantısında oylama gerçekleştirildi. Oylama sonucunda, İstanbul'da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 25 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 5 TL olacak” ifadeleriyle hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi’nin kabul edildiği öne sürüldü.

Ekmeğe Zam Oranı Belli Oldu

Bu sayede, konuşulan son zammın ardından 1 kilogram ekmek fiyatı yüzde 31,2 yükselecek.

Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İstanbul Ticaret Odası’nın temmuz ayı meclis toplantısında yükseltilmişti. Temmuz meclis toplantısında gerçekleştirilen oylamada, İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatının azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olmasına karar verilmişti.