Ekmek Artık 7 TL'ye Satılacak! O İlde Ekmeğe Yüzde 40 Zam Geldi

Ekmek Artık 7 TL'ye Satılacak! O İlde Ekmeğe Yüzde 40 Zam Geldi
Ekmek fiyatlarında artışa gidildikçe temmuz ayında farklı illerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ülke genelindeki pek çok fırıncı ekmek fiyatlarında artış talep ediyor. Önceki haftalarda farklı illerdeki fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarında artışa gidilirken, fırıncılar odaları da zamlı ekmek fiyat tarifesi ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, asgari ücretin zamlanması, akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ve maliyetlerin artış göstermesi ile birlikte, çeşitli illerde ekmeğe zam yapılıyor.

Ekmeğe Zam Yapıldı

Artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar ekmek ve unlu mamüller fiyatlarında artış talep ederken, Ankara’da da ekmeğe zam yapıldı. Gerçekleşen artış neticesinde, 200 gram ekmeğin fiyatı 5 liradan 7 liraya; kepek, tam buğday ve çavdar ekmeğin fiyatı ise 8 liradan 10 liraya yükseldi.

2023/06/06/ekmek-2.jpg

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Ankara’da ekmek fiyatlarında artışa gidilirken, farklı illerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyatlarında artış yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyorlar. Ekmek fiyatları ile ilgili zam haberleri yakından takip edilirken, temmuz ayı itibariyle artış sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, ilerleyen günlerde ekmek fiyatlarında yeni artışlar yaşanırsa illerde bulunan fırıncılar odakalarından bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.