Düşük Gelirlilere Vatandaşlık Maaşı Verilecek! Vatandaşlık Maaşı Başvuruları Merak Ediliyor

Düşük Gelirlilere Vatandaşlık Maaşı Verilecek! Vatandaşlık Maaşı Başvuruları Merak Ediliyor
Vatandaşlık maaşı için başvuruların hangi tarihte alınacağı ve vatandaşlık maaşının tutarı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı sosyal yardım programları hayata geçirirken, eski Bakan Derya Yanık da geçtiğimiz süreçte dar gelirli vatandaşlara vatandaşlık maaşı verileceğini belirtmişti. Derya Yanık’ın açıklamasının ardından, vatandaşlık maaşına nasıl başvuru yapılacağı merak ediliyor. Vatandaşlık maaşı başvurularının yanı sıra, sosyal yardım ödemelerine, asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına önceki günlerde zam yapıldığı için vatandaşlık maaşının kaç TL olacağı da araştırılıyor.

Vatandaşlık Maaşı Başvuruları Başladı Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlık maaşı başvurularının ne zaman başlayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. İlerleyen süreçte vatandaşlık maaşı için başvuruların alınmaya başlanması durumunda, Bakanlığın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Vatandaşlık Maaşı Nedir?

Vatandaşlık maaşı başvuruların başlaması için heyecanlı bekleyiş devam ederken, vatandaşlık maaşının detayları da merak ediliyor. Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşına dair yaptığı açıklamada "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir’’ demişti.

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

Vatandaşlık Maaşı Kaç TL?

Varandaşlık maaşına kimlerin başvuru yapabileceği ve vatandaşlık maaşı başvurularının ne zaman başlayacağı ile birlikte, söz konusu desteğin tutarı da merak ediliyor. Başvuruların başladığı süreçte, vatandaşlık maaşı tutarı ile ilgili de açıklamada bulunulması bekleniyor.