Dul ve Yetim Maaşlarına Alanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Zam Sinyalini Verdi

Dul ve Yetim Maaşlarına Alanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Zam Sinyalini Verdi
Dul ve yetim maaşlarında artış olup olmayacağı ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Haziran ve temmuz ayında maaşlara ve sosyal yardım ödemelerine zam yapıldığı için vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına zam yapılmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz günlerde destek ödemelerineki artışlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Memur maaş katsayına göre destek ödemelerine zam yapılırken, dul ve yetim maaşlarının kaç TL olacağı ve zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Dul ve Yetim Maaşı Ne Kadar?

Dul ve yetin maaşları, vefat eden emeklinin maaşına göre hesaplanıyor. En düşük emekli maaşına yıl içinde ara zam yapılmış, dul ve emekli maaşları da hesaplanmıştı. Söz konusu hesaplamaya göre, en düşük oran olan yüzde 50 hissesi olan dul maaşı 3.750 TL seviyesine yükselmişti. Çocuğu olmayan kişiler de hisse oranı yüzde 75 olurken, maaşlar da 5.625 TL’ye çıkmıştı.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Dul ve Yetim Maaşlarına Zam Gelecek Mi?

Destek ödemelerindeki artıştan ve maaş zamlarından sonra, dul ve yetim aylıklarına zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. NATO Zirvesi’nin ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dul ve yetim maaşlarına da değindi. Dul ve yetim maaşları için artış sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi yeni bir adım atıyoruz. O da Aile ve Gençlik Bankasını kurmak. Bizim doğal gaz, bunun yanında petrolden gelirin belli bir bölümünü biz bu Aile ve Gençlik Bankası kapsamına aktaracağız. Oradan da bu tür hanımlara ve gençlere bunu tahsis edeceğiz” dedi.

Zamlı Maaşlar ve Destek Paraları Ödeme Tarihleri

Yüzde 34 oranında artış ile birlikte 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret, ağustos ayında çalışanlara verilecek. Zamlı emekli ve memur maaşları da temmuz ayında hesaplara yatacak. Maaş zamlarının ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre artışa gidileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde evde bakım maaşı hak sahiplerine iletilirken, ağustos ayında zamlı ödemelerin verileceği belirtildi. Böylece, zamlı destek ödemelerinin de ağustos ayı itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacağı tahmin ediliyor.