DSi Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Çok Sayıda Sözleşmeli Personel Alınacak

DSi Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Çok Sayıda Sözleşmeli Personel Alınacak
Tarım ve Orman Bakanlığının, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne (DSi), çok sayıda personel alınacağı açıklandı.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Devlet Su İşleri...

Tarım ve Orman Bakanlığının, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne (DSi), çok sayıda personel alınacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde (DSi), görevlendirilmek üzere 1273 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığının ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, DSİ'nin merkez ve taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere, toplam 1273 sözleşmeli personel alınacak.

DSi Personel Alımı Hangi Bölümlerden Yapılacak?

Alım yapılacak personelin 3'ü metalurji mühendisi, 296'sı inşaat mühendisi, 8'i kimya mühendisi, 222'si destek personeli, 10'u biyosistem mühendisi, 10'u biyosistem mühendisi, 11'i bilgisayar mühendisi, 221'i büro personeli, 11'i jeofizik mühendisi, 104'ü makine mühendisi, 14'ü elektrik-elektronik mühendisi, 89'u harita mühendisi, 15'i orman mühendisi, 89'u harita mühendisi, 15'i maden mühendisi, 104'ü makine mühendisi, 19'u elektrik mühendisi, 79'u ziraat mühendisi, 19'u çevre mühendisi, 74'ü jeoloji mühendisi, 30'u koruma ve güvenlik görevlisi ve 33'ü meteoroloji mühendisi  olarak istihdam edilecek.

DSi Personel Alımı Ne Zaman?

DSi Genel Müdürlüğü’nün personel alımının ne zaman başlayacağı hakkında net bir bilgi verilmedi. Personel alımına dair Bakan Kirişçi’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün gücüne güç katacak mesai arkadaşlarımızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” denildi. Öte yandan alım ilanı bu ay içerisinde, DSi Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde (

DSi Personel Alımı Şartları

DSİ personel alımına dair araştırmalar devam ederken, işe alım şartları da merak ediliyor. Alım kılavuzu yayınlanmadı ancak geçtiğimiz senelerde başvuru için gerekli koşullar şu şekildeydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • En az İlkokul mezunu olmak,
  • İlan tarihi olan 24/10/2022 tarihi itibarıyla en fazla 35 yaşında olmak. (24/10/1987 tarihinden sonra doğmuş olmak),
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Alım yapılacak meslekte ilgili sertifikaya ve bilgiye sahip olmak.