Dolarda Kan Kaybı Devam Ederken Gram Altın Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı!

Dolarda Kan Kaybı Devam Ederken Gram Altın Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı!
Küresel piyasalarda dolar, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarını yavaşlatacağı sinyalleri vermesinin ardından bu yılki kazançlarını yarıladı.2022'deki %16'lık artışını silen dolar spot endeksi, yılbaşından...

Küresel piyasalarda dolar, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarını yavaşlatacağı sinyalleri vermesinin ardından bu yılki kazançlarını yarıladı.

2022'deki %16'lık artışını silen dolar spot endeksi, yılbaşından bu yana hala %7 kazançta.

ABD'de Enflasyon Yavaşladı, FED Güvercin Sinyali Verdi

ABD'de enflasyonun yavaşlaması ve FED Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışını azaltacakları sinyalini vermesinin ardından, dolar kazançlarının bir kısmını sildi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu sabah Asya borsalarının açılışıyla birlikte 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Dolarda Kan Kaybı Devam Ederken Gram Altın Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı!

Çin'deki İyimser Hava Doları Düşürdü

Bildirdiğimiz üzere bir süredir Çin, 'sıfır vaka' politikası nedeniyle, halkın güvenlik birimleriyle çatışmasına ve protestoların artmasına şahitlik ediyordu. Ancak yetkililerden gelen bir açıklamayla politikanın gevşetileceği sinyali verildi. Bu da yine doların kazançlarını silmesinde etkili olan bir konu olarak öne çıktı.

Gram Altın Rekor Kırdı 

Dolardaki bu düşüş, her zaman olduğu gibi yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirdi. Dolarda dilediğini göremeyen yatırımcılar altına hücum ederken, gram altın fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gram altın bugün 1.084 TL'yi gördü. Ons altın fiyatı ise 1.800 doları aşarak zirveye ulaştı.

Öte yandan gram altın, 4 Aralık'ta gün içinde 1.076 TL civarında seyrederken, bugün 1.084 TL'lik zirveyle, 8 TL artış kaydetmiş oldu. Şu anda ise gün içinde gerçekleşen satışlardan sonra yaşanan geri çekilmeyle 1.060 TL seviyesinde.