Doğalgaz Ocak Ayı Fiyat Tarifesi Açıklandı! Konut ve Saniyede Doğalgaz Fiyatı

Doğalgaz Ocak Ayı Fiyat Tarifesi Açıklandı! Konut ve Saniyede Doğalgaz Fiyatı
Yeni yıl ile birlikte doğal gaza zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin resmi internet sitesinden yayınlanan ocak ayı tarifesi ile fiyatlar belli...

Yeni yıl ile birlikte doğal gaza zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin resmi internet sitesinden yayınlanan ocak ayı tarifesi ile fiyatlar belli oldu. Söz konusu fiyat listesine göre, mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi.

Ocak 2023 Doğalgaz Fiyatı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, konutlar için doğal gaz tarifesi sabit kaldı. Bu kapsamda, 1000 metreküp doğal gaz için 4.080 TL fiyat devam edecek. Saniye abonelerinin tarifesinin ise 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 7.124 TL, kademe 2 için ise 15.833 TL olacağı belirtildi.

Elektrik Üretim Amaçlı Doğalgazda İndirim

Mesken ve saniye abonelerinin tariflerinde değişiklik yapılmazken, elektrik üretim amaçlı tarifede ise yüzde 12,73 oranında indirim yapıldı. Gerçekleşen indirime göre, 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 18.000 TL olacak.

İbadethane ve Cemevinde İndirim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ibadethanelerde ve cemevlerinde geçerli olmak üzere doğal gaz yüzde 42,73 indirim yapıldığını duyurmuştu. Söz konusu açıklamada ”İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldık. Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatını da farklı oranlarda düşürdük.” ifadeleri yer aldı.