'Devletimiz Var Olsun' Altın Uzmanı İslam Memiş Devlet Desteklerini Duyurdu

'Devletimiz Var Olsun' Altın Uzmanı İslam Memiş Devlet Desteklerini Duyurdu
Altın, para ve döviz piyasasına ilişkin yorum ve açıklamaları ile dikkat çeken ve sürekli olarak gündeme gelen başarılı uzman İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları...

Altın, para ve döviz piyasasına ilişkin yorum ve açıklamaları ile dikkat çeken ve sürekli olarak gündeme gelen başarılı uzman İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yayımlanan yazılar arasına bir yenisi daha eklendi. Memiş, bu sefer devlet tarafından verilen desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyon artışı sonrasında devlet desteklerinin de artışa geçtiğini bildiren İslam Memiş net açıklamaları ile dikkat çekti. Memiş'in TV100'de yayımladığı yeni yazısına ilişkin detaylar haberin devamında...

Bunun Adı Karşılıksız Para Desteği

Sosyal yardım ücretlerinin asgari ücret ve enflasyon artışı ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten İslam Memiş;

"Asgari ücret ve enflasyonun artması, verilen sosyal yardım ücretlerinin de artmasına neden oldu.

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı, emzirme ve doğum, cenaze ve ölüm, yetim gibi birçok yardım desteğine zam geldi.

Bunun adı KARŞILIKSIZ PARA DESTEĞİ.

Devletin, milletine karşılıksız olarak verdiği nakit para desteği.

İhtiyaç sahibi olan veya devletin sosyal sorumluluk projesi dahilinde olan vatandaşlara karşılıksız nakit desteği devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Destek Tutarları Belirlendi

İhtiyaç sahiplerine devlet tarafından karşılıksız olarak verilen destek ödemelerinin her altı ayda bir memur maaşlarına endeksli olarak artış gösterdiğini hatırlatan Memiş;

"İhtiyaç sahiplerine karşılıksız yapılan sosyal yardımlar her altı ayda bir memur maaş katsayısına endeksli artıyor. Bu yardımlar için belirlenen gelir şartını ise asgari ücret tayin ediyor. Memurlara ilave artışla birlikte 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yapılmıştı." dedi.

İlave artışı düzenleyen yasanın da geçtiğimiz hafta Resmî Gazete’de yayımlandığını belirten Memiş; "Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş katsayısını duyurmuştu. Katsayının netleşmesiyle birlikte ilk altı ayda uygulanacak 65 yaş aylığından bakım maaşına ve süt parasına kadar birçok destek tutarları belirlendi." diye konuştu.

İslam Memiş Açıkladı! Devlet Destekleri Kaç TL Olacak?

Yayımladığı yeni yazısına yukarıda yer alan ifadeler ile başlayan Memiş devlet desteklerini de kalem kalem açıkladı.

Engellilere yapılan destek ödemelerinin 1.519 TL'den başlayarak 2 bin 278 TL'ye kadar ulaşacağını belirten Memiş, hastalık ya da iş kazaları sonrasında tedavi masrafları için verilen karşılıksız ödemelerin ayakta tedavilerde günlük 222,4 TL, yatarak tedavilerde ise 166,8 TL olacağını belirtti. Emzirme ödenekleri için gerekli şartları sıralayan uzman isim; bu ödeneğin 520 TL tutarına yükseleceğini de bildirdi.

E-Devlet kapısı üzerinden ödenek alınan doğum izni paralarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş; bu tutarın asgari ücretle doğru orantılı olarak 24 bin 909 TL tutarına yükseldiğini vurguladı. Evde bakım ücretlerinin 5 bin 670 TL tutarına yükseleceğini belirten İslam Memiş, cenaze sahiplerine verilen ödeneğin de 2 bin 54 liraya çıkartılacağını belirtti.

Son olarak; evlenen yetim kadın vatandaşlara devlet tarafından verilen karşılıksız ödemenin en az 33 bin TL tutarına yükseleceğini açıklayan İslam Memiş yazısını "Devletimiz var olsun" sözleri ile tamamladı.