Devlet Kesenin Ağzını Açtı! İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 1840 TL Veriliyor

Devlet Kesenin Ağzını Açtı! İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 1840 TL Veriliyor
İhtiyaç sahibi vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için devlet tarafından destek veriliyor. Devlet tarafından verilen destek ödemeleri Aralık ayında da devam ediyor. Başvuru yapan kişilere iki ya da üç ayda bir ödenen...

İhtiyaç sahibi vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için devlet tarafından destek veriliyor. Devlet tarafından verilen destek ödemeleri Aralık ayında da devam ediyor. Başvuru yapan kişilere iki ya da üç ayda bir ödenen tek seferlik 1840 TL ödeme ile ilgili detaylar gelmeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi yapılıyor. Sosyal Yardım Programı adıyla yapılan ödemeler yaşlı aylığı, ölüm ödemesi, dul ve yetim maaşı, engelli maaşı gibi pek çok adla karşımıza çıkıyor. İstenilen şartların karşılanması ve talep edilen belgelerin tamamlanmasıyla beraber bakanlık tarafından destek ödemesi yapılmaktadır. Yapılan destek ödemesi 1840 TL tutarında olmaktadır.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 1840 TL Ödenecek

Devlet resmen kesenin ağzını açtı. Engelli vatandaşlar için bakanlık tarafından her ay 1840 TL ödeme yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara ödeme yapıldığı belirlendi. 2022 yılı için verilen bu tutar 1833 TL olarak belirlendi. Devlet tarafından verilen yardım için başvurular 18 yaş üzeri engelli kişilerle beraber bu kişilerin vasisi tarafından yapılması gerekmektedir.

1840 TL’den faydalanmak için bazı başvuru şartlarını karşılamanız gerekiyor. Şartları karşılamadığınız takdirde başvurunuz kabul edilmeyecektir. 1840 TL başvuru şartları arasında:

  • Başvuru yapan vatandaşların %40 oranında engelli raporu olması,
  • Kimlik kartı ve sağlık raporunun da belgeler arasında yer alması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda yer alan bilgiler arasında şu ifadeler geçmektedir:

  • “20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir.” denildi.