Devlet Hibe Desteği Verecek! 81 İlde Proje Başlıyor

Devlet Hibe Desteği Verecek! 81 İlde Proje Başlıyor
Tarımsal üretimde verimi artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, tarım arazilerinin etkin kullanımı ile bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik projeler geliştiriliyor....

Tarımsal üretimde verimi artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, tarım arazilerinin etkin kullanımı ile bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik projeler geliştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 81 ilde başlayacak olan proje ile ilgili bilgi verdi.

Hibe Desteği Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin açıklamasına göre, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince hazırlanan projelerde toplam proje bedelinin azami yüzde 75'i hibe olarak verilecek. Konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında ''81 ilimizde tarım arazilerinin etkin kullanımı ile bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik projeler başlatıyoruz. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce hazırlanan projelerde toplam proje bedelinin azami yüzde 75’ini hibe olarak vereceğiz.'' ifadeleri yer aldı.

Hibe Desteği Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağlayacağı destek ile boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazilerin, tarımsal üretime kazandırılması, iklim değişikliğini dikkate alarak, uygun çeşitlerde hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin geliştirilmesi gibi pek çok açıdan katkı amaçlıyor.