Devlet Herkesi Araç Sahibi Yapacak! 150 Bin Lira ve Ucuza Gümrükten Arabalar Satışa Çıktı

Devlet Herkesi Araç Sahibi Yapacak! 150 Bin Lira ve Ucuza Gümrükten Arabalar Satışa Çıktı
Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü ivmelenmeler sonucunda vatandaşların alım güçleri büyük ölçüde düştü. Özellikle otomobil modellerine gelen zamlar ile pek çok vatandaş için araç sahibi olmak bir hayal oldu.En...

Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü ivmelenmeler sonucunda vatandaşların alım güçleri büyük ölçüde düştü. Özellikle otomobil modellerine gelen zamlar ile pek çok vatandaş için araç sahibi olmak bir hayal oldu.

En uygun fiyatlı modellerin neredeyse yarım milyon baremine dayanması ile birlikte uygun fiyatlı otomobil arayışına giren vatandaşlar için devlet tarafından müjdeli haberler verildi. Devletin resmi ihale adresi olan e- İhale'de listelenen bu yeni modeller, ikinci el olmasına karşın genel kondisyonları ve modelleri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

150 bin TL ve altı rakamlara alınabilecek otomobil modellerinin günden güne azalması ile birlikte vatandaşlar için yeni arayışlar başladı. Özellikle hasarlı araçların popülaritesinin günden güne artış göstermesi ile birlikte vatandaşlar hasarlı modellere ya da daha düşük bütçelere uygun modellere yönelmeye başladı. Ancak tam bu noktada gelen son ilanlar vatandaşları sevindirdi. Kia, Renault ve Volkswagen gibi markalara ait modellerin devlete ait bu kanal ile ilana çıkması vatandaşların ilgisini çekecek türden. Peki; gümrükten hangi otomobiller ilana açıldı, satılan araçların fiyatları ne kadar?

1999 Volkswagen Passat: 120 Bin TL

Devlet eliyle satılmakta olan otomobil modelleri arasında yer alan bu yeni araç Volkswagen markasının en çok satan modellerinden Passat olması ile dikkat çekiyor. Aracın genel kondisyonu ve kaporta temizliği ortalama düzeyde olurken, 1999 model yılına sahip bu aracın 298 bin km yol yaptığı belirtiliyor. Bugün itibarıyla teklife açılmış olan otomobil modeli 120 Bin TL başlangıç tutarı ile de tercih edilebilir bir model olarak öne çıkıyor.

2005 Renault Laguna: 129 Bin TL

Fransız otomotiv devi Renault tarafından 2005 yılında üretilmiş olan ve ülkemizde de büyük bir satış hacmine ulaşmış olan Laguna modeli için devlet tarafından ihale açıldı. Uygun fiyatlı otomobil modellerini araştıran vatandaşlar için yayımlanan bu yeni ilan kapsamında 232 bin km yol yapmış olan ve genel kondisyonu iyi durumda olan bu araç 129 bin TL'lik ihale açılış fiyatı ile de dikkat çekiyor. Bugün itibarıyla teklif almaya başlayan bu aracın ihalesi için bitiş tarihi ise 23 Ocak 2023 olarak belirtiliyor.

2006 KIA Carnival: 150 Bin TL

KIA'nın ülkemizde çok satmamış olan modelleri arasında yer alan bu model, 4 ayrı koltuk düzeni ve oldukça geniş bagaj hacmi ile öne çıkıyor. İlgili otomobil modelinin muadilleri ile kıyaslandığında devlet tarafından 150 bin TL gibi bir rakama satışa çıkmış olması ise merak uyandıracak türden. Genel kondisyonu ve kasa temizliği ile dikkat çeken bu otomobil modeli, 177 bin km yol yapmış olması ve 2006 model yılına sahip olmasıyla da tercih edilebilir seçenekler arasında yer alıyor.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler alım tavsiyesi değildir. Devlet tarafından ihale ile satılan otomobil modellerinin ilanları paylaşılmış olup, araçların çalışabilirlik ve motor performansı durumlarına ilişkin bilgiler yer almamaktadır.