Memura Zam Öncesi Sevinçten Uçuracak 3 Yeni Haber! Kira Sorununa Kökten Çözüm Geldi!

Memura Zam Öncesi Sevinçten Uçuracak 3 Yeni Haber! Kira Sorununa Kökten Çözüm Geldi!
Artan hayat pahalılığı nedeniyle ev sahipleri kiralarda artış yapmaya başladı. Artışlarla birlikte memurların aldığı maaşlar yeterli gelmeyince, memurların gelirlerini artırmak için harekete geçildi.Milyonlarca memurun beklediği...

Artan hayat pahalılığı nedeniyle ev sahipleri kiralarda artış yapmaya başladı. Artışlarla birlikte memurların aldığı maaşlar yeterli gelmeyince, memurların gelirlerini artırmak için harekete geçildi.

Milyonlarca memurun beklediği zam haberi erkenden gelirken, Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltileceği öğrenildi. Memurların sadece maaşlarını değil, aynı zamanda hem hayat şartlarını hem de geçimlerini kolaylaştırmak için 3 ayrı düzenleme yapılacağı da duyuruldu.

Merakla beklenen bu 3 müjdenin kira desteği, büyükşehir tazminatı ve lojman desteği olduğunun öğrenilmesiyle de gözler tekrar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Peki, Erdoğan neler açıkladı? Lojman desteğinden kimler faydalanabilecek? Kira desteği ne zaman başlayacak? Büyükşehir tazminatı kimlere ne miktarda verilecek, nasıl başvuru yapılacak? İşte milyonlarca memurun merak ettiği tüm detaylar...

En Düşük Memur Maaşı Temmuz'da 22 Bin TL! 

En düşük memur maaşının net 22.000 TL'ye yükseltilmesi kararının ardından, memurların gelirlerini artırmak için üç ayrı düzenleme yapılacağı duyuruldu. Devlet, memurların en büyük harcama kalemi olan kira giderini hafifletmek için harekete geçti.

Türkiye'de milyonlarca memur, Temmuz ayında gerçekleştirilecek zam haberiyle heyecanla beklerken, müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. En düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükseltileceğini, hemen 14 Mayıs seçimleri öncesinde açıklamıştı.

Şimdi ise memurlara bu maaş artışının yanı sıra ek sürprizler yapılması için hazırlıklar yapıldığı. Bu sürprizler ise genel anlamda memurların kira giderlerini azaltmaya yönelik oldu.

Erdoğan Memurlar İçin TOKİ Lojmanlarını İşaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının yaşam kalitesini artırmak için yeni bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Açıklamasında yükselen kira fiyatlarıyla ilgili net bir konuşma yapan ve TOKİ aracılığıyla daha fazla konut üretip memurların konaklama problemini çözeceklerini kaydetti:

Özellikle büyükşehirlerde aniden yükselen kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli hazırlıkları yapıyoruz. TOKİ aracılığıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlilerin refah kaybını engelleyerek, bu konuyu mutlaka çözeceğiz.

Memurlara Kira Desteği Geliyor 

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan fahiş kira artışlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan harekete geçileceğini kaydetmişti. Fahiş kira artış yapan ev sahiplerine gereğinin yapılacağını vurgulayan Erdoğan, TOKİ ile memurlara lojman desteği sağlanacağını kaydetmişti.

Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da memurların kira giderlerini düşürmek amacıyla kira desteği sağlanacağını kaydetmişti. Memurların kira problemini çözeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söylemişti:

Büyük şehirlerdeki memurlarımıza kira desteği sağlayacağız. Bu ödemeler il ve ilçe bazında yapılacak. Kira fiyatlarının yüksek olduğu bölgelere bölgesel olarak kira desteği verilecek. Aynı zamanda TOKİ aracılığıyla yeni konutlar üreterek arz-talep dengesini kuracak ve kira sorununu tamamen çözeceğiz.

Öte yandan Erdoğan ve Çavuşoğlu dışında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kira desteğinden bahsetmişti. Memurlara daha iyi yaşam koşulları sağlayacaklarını vurgulayan Murat Kurum, şöyle konuşmuştu:

Büyük şehirlerde çalışan vatandaşlarımız için yaşam koşullarını yeniden gözden geçireceğiz. Bu, memurlar veya asgari ücretliler olsun fark etmez. Memurlarımızın gelirinin artırılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Kira desteği sağlanması veya artırılması gerekiyorsa bunu da gerçekleştireceğiz. İlgili bakanlıklarımızla farklı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Memurlarımıza daha iyi yaşam koşulları sunacağız. Yapacağımız düzenlemeler sadece memurları değil herkesi kapsayacak.

Memurlar İçin Düzenleme Kapıda 

Memurlara zam öncesi kira giderleriyle ilgili 3 ayrı düzenlemenin yapılacağı kesinleşti. Temmuz ayında memurlar için önemli oranda bir zam yapılacağı netleşirken, 3 yeni düzenlemeyle kira probleminin çözümü netleşti.

Kira Desteğinin Detayları Neler? 

Memurların alacağı zammın yanı sıra kira desteği de sağlanacak. Düzenleme kapsamında memurlara il ve ilçe bazlı olarak kira desteği sağlanacak. Şartlar henüz tam anlamıyla belirlenmese de il ve ilçe bazlı olarak kiraların seviyelerine göre bir destek sağlanması bekleniyor. Kira desteğiyle de memurların kira giderine yardımcı olunması amaçlanıyor.

Memura Büyükşehir Tazminatı  

Öte yandan memurlara yapılacak olan 3 düzenlemeden en dikkat çekeni büyükşehir tazminatı oldu. Yapılan açıklamalara göre büyükşehirde çalışan memurlara tazminat verilecek. Tazminatın miktarı henüz açıklanmazken, ilerleyen haftalarda detayların belli olması bekleniyor.

Lojman Desteği Kimlere Verilecek?

Son memur desteği ise yukarıda da bahsettiğimiz üzere lojman desteği olacak. Memur kapsamında olan öğretmenler, polisler ve diğer memurlar da ek lojman hizmeti alabilecekler. Erdoğan'ın açıklamasına göre lojman desteğinin TOKİ ile verileceği belirtilirken, tarihle ilgili şimdilik net bir takvim yok.