Dev Kampanya Başladı! Cebinde 25 Bin TL'si Olanı Halkbank Ev Sahibi Yapacak!

Dev Kampanya Başladı! Cebinde 25 Bin TL'si Olanı Halkbank Ev Sahibi Yapacak!
Son dönemlerde konut fiyatlarındaki artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri zorlarken, ucuz konut arayışları hız kazandı. Ev almak isteyenler, artık uygun konut bulduklarında bu fırsatı kaçırmak istemiyorlar. Bu kapsamda da Halkbank,...

Son dönemlerde konut fiyatlarındaki artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri zorlarken, ucuz konut arayışları hız kazandı. Ev almak isteyenler, artık uygun konut bulduklarında bu fırsatı kaçırmak istemiyorlar. Bu kapsamda da Halkbank, harekete geçerek bu fırsatların kaçmaması için yeni bir kampanya başlattı.

İkinci El Konutlar İhaleyle Satışta! 

Halkbank, ikinci el konutlardan oluşan gayrimenkullerini çok uygun fiyatlarla satışa çıkararak ev sahibi olmak isteyenler için fırsat sunuyor. Bu satışların uygun fiyatlı olmasının nedeni ise satış yönetiminden kaynaklanıyor.

Halkbank, satışa çıkardığı konutlar için bir başlangıç fiyatı belirliyor. Bu fiyat, konutların gerçek değerinin çok altında olabilirken, satış sürecinde belirleniyor. Özel bir ihale sistemi ile gerçekleştirilen satışta, vatandaşlar konutları satın almak için teklif veriyorlar. Her teklif ise önceki tekliften daha yüksek olmak zorundayken, herkes ucuza ev almak istediğinden, verilen teklifler de o kadar yüksek meblağlardan oluşmuyor. Bu şekilde konutların satış fiyatı belirleniyor.

Bir konut için çok sayıda teklif yapıldıysa, o konutun fiyatı beklenenden daha fazla yükselebiliyor. Ancak bazı konutlar tek teklifle satılıyor ve böylelikle de kelepir ev bulmak mümkün olabiliyor!

138 Metrekare Daire 240 Bin TL! 

Uygun fiyatlı konutları duyurmak için çeşitli ilanlar yayımlayan Halkbank, bazı illerde oldukça ucuza evler sunuyor. Örneğin, Erzurum Horasan'da yer alan 138 metrekarelik bir daire 240 bin TL'ye satılıyor. Ki metrekare üzerinden hesaplandığında bu ev şu anki piyasaya kıyasla oldukça uygun fiyatlı!

Erzurum'un yanı sıra Mardin Kızıltepe'de 60 metrekarelik bir konut 240 bine, Artvin Arhavi'de 118 metrekarelik konut 285 bin TL'ye, Van Erciş'teki 100 metrekarelik konut 175 bin TL'ye satılırken, daha birçok seçenek sahiplerini bekliyor.

Sadece Ucuz Konut Değil, Uygun Kredi de Halkbank'ta 

Öte yandan Halkbank, uygun fiyatlı konut sunmanın yanı sıra konut kredisi desteği de sunuyor. Örnek verecek olursak, 175 bin TL'ye satılan bir konutta yüzde 90 oranında kredi kullandırılabiliyor. Bu da Halkbank'ın konut sahibi olmak için 157 bin TL'lik kredi kullandırcağı anlamına geliyor. Yani, cebinde 25 bin TL'si olan bir vatandaş, Halkbank'tan kredi çekerek 175 bin TL'lik bir evin anında sahibi olabiliyor.

Örnek bir hesaplamada 150 bin TL'lik bir kredi çekildiğini varsayarsak, üzerine 25 bin TL eklenerek Halkbank'tan uygun fiyatlı bir konut alabilmek mümkün. Aynı zamanda kredide sağlanan 120 ay vade sayesinde de aylık taksitler yaklaşık 2 bin 500 TL'ye denk geliyor. Yani, kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu Halkbank tarafından açılıyor.