Dev Bankadan Çarpıcı Dolar Yorumu! Tahminler Belli Oldu

Dev Bankadan Çarpıcı Dolar Yorumu! Tahminler Belli Oldu
Açıklanan Amerikan verilerine ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) aldığı karara göre yükseliş ya da azalış görülen dolar ile ilgili ünlü bankadan çarpıcı bir tahmin geldi. Gelen tahmin ve yapılan tahminler, doların düşüşe...

Açıklanan Amerikan verilerine ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) aldığı karara göre yükseliş ya da azalış görülen dolar ile ilgili ünlü bankadan çarpıcı bir tahmin geldi. Gelen tahmin ve yapılan tahminler, doların düşüşe geçeceği yönünde oldu.

JP Morgan isimli ABD'li dev yatırım bankası, enflasyonda görülecek düşüşün Fed politikalarını gevşetmesi ile güçlü dolar döneminin bitebileceğini belirtti.

JP Morgan Varlık Yönetimi, enflasyonda görülen yavaşlama ile piyasaların Fed faiz fiyatlamalarını yumuşatmasına sebep olacağına bu durumun da güçlü dolar dönemini bitirebileceğini ifade etti.

2022 Sonu ve 2023 Yılı İçin Dolar Tahmini

Morgan Stanley analistleri de bu çeyrekte doların zirve yapacağını, sonrasında 2023 yılı süresinde düşüş görüleceğini tahmin ediyor.

10 gelişmiş ülke para birimi karşısında doların performansını ölçen Bloomberg Dolar Endeksi eylül zirvelerinden yüzde 6’nın üstünde düşüş kaydetti. Son bir ayda da dolar, 10 gelişmiş ülke para biriminin tamamına karşı zayıfladı.

Piyasaların Fed’in patikası hakkında artık daha belirgin bir tabloya kavuştuğunu ifade eden JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, yaptığı değerlendirmede “Dolar artık bu yıl gördüğümüz tek yön yukarı çizgisinde

değil. Euro ve yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan var” ifadelerine yer verdi.