Depremzedeler Maaşlarını Nasıl Alacak? Maaş Ödemelerine İlişkin Yeni Düzenleme!

Depremzedeler Maaşlarını Nasıl Alacak? Maaş Ödemelerine İlişkin Yeni Düzenleme!
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen 10 ilde bankacılık işlemlerinin kolaylaştırılması adına yönetmelik değişikliği yapıldığı ifade edildi. Olağanüstü hâl (OHAL)...

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen 10 ilde bankacılık işlemlerinin kolaylaştırılması adına yönetmelik değişikliği yapıldığı ifade edildi. Olağanüstü hâl (OHAL) ilan edilen 10 ilde depremzedeler maaş ödemelerinde kimliklerini gösterir herhangi bir belgeyle, bunun mümkün olmaması halinde ise beyan ettiği bilgiler kontrol edilerek işlem gerçekleştirebilecek.

OHAL ilan edilen 10 ildeki maaş ödemeleriyle ilgili MASAK'ın yeni düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme ile depremzedelere maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmaması adına kimliklerini gösterir herhangi bir belgeyle işlem yapma imkanı verildi.

Erken Maaş Ödemesi Yapılacak

Buna göre, depremzedelerin kimlik göstermelerinin mümkün olmaması durumunda beyan ettiği bilgiler kontrol edilerek de maaş ödemesi ve diğer bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Değişiklik, bugün yapılacak erken maaş ödemesi ile eş zamanlı yürürlüğe girdi. Bu kararla deprem bölgesindekilerin maaşlarını sadece kimlik beyanı ile alabilmelerinin ve diğer bankacılık işlemlerini de kimlik beyanıyla yapabilmelerinin önü açıldı.

Depremden sonra, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana'yıkapsayacak ve 3 ay sürecek şekilde OHAL ilan edilmişti.