Deprem Bölgesindeki Vergi Borçları Ne Olacak? Bakan Nebati'den Flaş Açıklama

Deprem Bölgesindeki Vergi Borçları Ne Olacak? Bakan Nebati'den Flaş Açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'daki TOBB ve İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Nebati, deprem bölgesindeki vergi borçlarının 24 aya kadar faizsiz şekilde taksitlendirileceği ifade edildi.Bakan Nebati,...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'daki TOBB ve İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Nebati, deprem bölgesindeki vergi borçlarının 24 aya kadar faizsiz şekilde taksitlendirileceği ifade edildi.

Bakan Nebati, "Konteyner kentler dışında barınacak olanlara aylık 3 ila 5 bin lira kira yardımı sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Nebati, AFAD'a 17 milyar lira nakit aktardıklarını dile getirdi. Bakan Nebati, AFAD'a yapılan bağışlarda KDV'nin hesaplanmayacağını kaydetti.

Nebati, çiftçilere 3,4 milyar liralık destek sağladıklarını aktardı.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

"Yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi bağış ve yardımların tamamı vergi matrahının tespitinde indirim olarak dikkate alınmaktadır. Yaklaşık 150.000 esnaf ve sanatkarların Halk Bankası'nca kullandırılan Hazine faiz destekli kredi ödemeleri 6 aylığına faizsiz şekilde ertelendi. Deprem bölgesi işletme giderleri destek paketi ve deprem bölgesi yatırım destek paketi ile işletmelerimize ek destekler sunuyoruz."