Araç Sahipleri Dikkat! Depoları Doldurmanız Gereken Gün Belli Oldu

Araç Sahipleri Dikkat! Depoları Doldurmanız Gereken Gün Belli Oldu
Brent petroldeki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklık sebebi ile akaryakıt fiyatları da bir yükselip bir düşüyor.Son zamanlarda zam üstüne zam gelen motorinden bu kez güzel haber geldi. Araç sahiplerini sevindirecek haberde motorine...

Brent petroldeki dalgalanma ve döviz kurundaki oynaklık sebebi ile akaryakıt fiyatları da bir yükselip bir düşüyor.

Son zamanlarda zam üstüne zam gelen motorinden bu kez güzel haber geldi. Araç sahiplerini sevindirecek haberde motorine indirim geleceği belirtildi.

Önceki ay benzin ve motorin arasındaki fark bir hayli artmıştı. Son dakika değişikliği yaşanmazsa motorinde indirim bekleniyor.

Dizel Araç Sahipleri Duruma Tepkiliydi

Önceki ayın aynı döneminde ortalama motorin 28 lira 50 kuruşa, benzin ise 20 lira 60 kuruşa depolara dolduruluyordu. Dizel araç sahiplerinin büyük tepki gösterdiği durum hakkında sürücüler, "Aynı akaryakıttan hem benzin hem de motorin üretiliyor. 2022 Ocak ayında motorinin litre fiyatı 11.43 TL, benzin ise 12.29 liraydı. Motorin benzinden daha ucuzdu, Şu anda aralarındaki fark dudak uçuklatıcı seviyede." ifadelerini kullanmıştı.

Motorinden üst üste gelen zam haberleriyle hayal kırıklığı yaşayan araç sahiplerine bu kez güzel haber geldi. Pazartesi günü herhangi bir son dakika değişikliği yaşanmazsa motorine 1 lira 50 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Olacak?

İndiriminin uygulanması durumunda il ve ilçelere göre değişiklik gösteren motorinin litre fiyatı ortalama 24 lira 70  kuruşa satılacak.

Benzinin ortalama litre fiyatı ise 22 lira 69 kuruşa satılıyor.

Bu indirimle beraber benzin ile motorin arasındaki fiyat farkı da düşmüş olacak.

Motorinin litre fiyatı 2022'nin Ocak ayında ortalama 11,43 TL iken, benzinin litre fiyatı ise ortalama 12,29 TL idi.