Cumhurbaşkanı’ndan Zam Açıklaması! 2500 TL’den 3750 TL’ye Yükseltildi

Cumhurbaşkanı’ndan Zam Açıklaması! 2500 TL’den 3750 TL’ye Yükseltildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının hemen ardından vatandaşlar için önemli açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda öğrencilere verilecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının hemen ardından vatandaşlar için önemli açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda öğrencilere verilecek destek programlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısında farklı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda hem burs ve kredilere zam yapıldığı açıklanırken hem de enflasyonla ilgili de açıklamalar yapıldı.

3750 TL’ye Yükseltildi

Bildiğiniz gibi üniversite öğrencilerine Kredi Yurtlar Kurumu tarafından burs veya kredi ödemesi yapılmaktadır. Özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen burslar ve başvuru sonucu belirlenen kredilere zam geldiği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısında KYK Kredilerine zam yapıldığı açıklandı. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen burs ve kredi miktarlarına zam geldi.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerine verilen kredi ve burs miktarına zam yapıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada:

“Başarı Teşvik Programı, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerine mensup devlet okullarında okuyan ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60’ına kadar destek vereceğiz. YÖK’ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye giren öğrencilerimize destek sağlayacağız. Lise sonrası meslek edindirme kurslarına giden öğrencilerimize de net asgari ücrete orantılı destek sağlayacağız. Detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklayacak. 1,5 milyar dolar bütçe ayırdık.

Üniversite öğrencilerimize de kredi burs miktarını 850 liradan 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri için 2500 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liraya çıkartıyoruz.” denildi.