Cumhurbaşkanı Kurmayları Hareket Geçti! Önce Banka Kurulacak Sonra 150 Bin Lira Faizsiz Kredi Verilecek

Cumhurbaşkanı Kurmayları Hareket Geçti! Önce Banka Kurulacak Sonra 150 Bin Lira Faizsiz Kredi Verilecek
Tüm gençlerin merakla beklediği faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri öncesinde gençlere verdiği faizsiz evlilik kredisi sözü büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Genç çiftlere verileceği duyurulan kredinin ayrıntıları araştırmalarda hız kazanırken, başvuruların ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı büyük merak konusu oldu.

Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili araştırmalar hız kazanırken herkesin gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek açıklamalarda… Seçim öncesinde gençlere faizsiz 150 bin lira kredi sözü veren Erdoğan’dan henüz detaylar açıklanmazken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası kurulacağını duyurdu. Banka aracılığıyla evlilik kredisinin verileceğinin öğrenilmesi üzerine de bankanın ne zaman kurulacağı merak konusu oldu.

Peki, Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak? Evlilik kredisini detayları neler? Kimler evlilik kredisi çekebilecek? Hangi şartlarda kredi kullandırılacak?

faizsiz-kredi.jpg

Aile ve Gençlik Bankası Ne Zaman Kurulacak?

Gençlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verecek olan kurumun Aile ve Gençlik Bankası olacağı duyuruldu. Bunun üzerine herkes bankayı araştırırken, yakında kurulacağı ve çeşitli desteklerin artık oradan sağlanacağı öğrenildi. Ancak bankanın açılacağı tarihe dair bir takvim açıklanmadı.

Evlilik Kredisi Tutarı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda gençlere faizsiz kredi sözü vermişti. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından tüm gözler tekrar Erdoğan’a döndü. Henüz bir takvim paylaşılmayan evlilik kredisiyle ilgili tutar ve vade süresi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yeni bir açıklamada 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin 48 ay vadeli olarak kullandırılacağı açıklandı. Ayrıca kredide 2 yıl ödemesiz dönem olacağı da vurgulandı. Yani krediyi çeken genç çiftler, 2 yıl ödeme yapmadan faizsiz olarak aldığı 150 bin lirayı 2 yılda ödeyecek.

faizsiz-150-bin.jpg

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek? Evlilik Kredisi Başvuru Ekranı

2023 yılında açıklanan 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvuruları, Aile ve Gençlik Bankası’na yapılacak. Henüz kurulmayan Aile ve Gençlik Bankası, aynı zamanda aile kurumuna çeşitli avantajlar da sunacak. Böylelikle hem gençler hem evlenecekler hem de çocuklu aileler bankayı kullanabilecek. Şimdilik çalışmaların yürütüldüğü Aile ve Gençlik Bankası’nın ne zaman kurulacağı belli olmadığından, evlilik kredisi başvurularının da ne zaman başlayacağı net değil.