EYT'de Son Durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş EYT Açıklaması

EYT'de Son Durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş EYT Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı. EYT konusunda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli noktalara değindi.Cumhurbaşkanı Tayyip...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı. EYT konusunda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli noktalara değindi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da yapılan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi'nin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin yeni gelişmeleri de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT konusunun 2023’e girmeden gündemden kalkacağını, geniş kapsamlı bir çözüme kavuşacağını söyleyebilir miyiz?" şeklindeki soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soruya yanıtı şu şekilde:

"Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 

2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız."

Bakan Bilgin EYT İle İlgili Ne Demişti?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'deki kayıtlara ilişkin sorunun çözüldüğünü, altyapıyı oluşturduklarını dile getirdi.

EYT konusunda bir sorun olmadığını ifade eden Bakan Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar EYT konusunu neticelendireceğiz" ifadesine yer verdi.