Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! 11 İlde Borçların Ertelenmesine Dair Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! 11 İlde Borçların Ertelenmesine Dair Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararının detayları belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde medyadan gelen iki büyük depremin ardından, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara destek olabilmek için çeşitli çalışmalar hayata geçirildi. Deprem bölgesinde yönelik projelere dair kamuoyuna bilgi verilirken, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas İlinin Gürün İlçesinde ilgili kanun kapsamında borçların ertelenmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu kararın ardından, düzenlemenin detayları merak konusu oldu.

Deprem Bölgesinde Borç Ertelenmesi

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle bazı illerdeki tarımsal üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine kadar verildi. Düzenlemeye dair Resmi Gazete’de yer alan kararda ‘’6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tarımsal üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine dair 21/2/2023 tarihli ve 6816 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Kararda değişiklik yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir’’ ifadelerine yer verildi.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Kredi Borçları Ertelenmesinin Detayları

Deprem bölgesindeki tarımsal üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesine kadar verilirken, ilgili kararın Resmi Gazete’deki ekinde yer alan ifadeler şu şekilde:

MADDE 1-21/2/2023 tarihli ve 6816 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Kararın 2 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(5) Hasar tespit komisyonu kararlarının, bu Kararın yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde hazırlanmış olması esastır."

MADDE 2- Bu Karar 6/2/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.