Cumhurbaşkanı Duyurmuştu! Sadece Gençlere Faizsiz 150 Bin TL Kredi Verilecek

Cumhurbaşkanı Duyurmuştu! Sadece Gençlere Faizsiz 150 Bin TL Kredi Verilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan faizsiz evlilik kredisinde son durum ne?

Aile Destek Programı ödemeleriyle çok sayıda dar gelirliye can suyu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda Aile ve Gençlik Bankası’nı duyurmuştu. Konu üzerine çalışmalar yapıldığını aktaran bakanlık, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden gençlere faizsiz evlilik kredisi gibi çok sayıda çeşitli maddi imkanı sunacaklarını açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın duyurmuş olduğu Aile ve Gençlik Bankası için çalışmalara başlandı. Gençlere faizsiz evlilik kredisi gibi çeşitli imkanlar sunulacak olan Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Açıklamalarla birlikte bankanın detayları yavaş yavaş belli olmaya başlarken, herkes faizsiz evlilik kredisinin ne zaman verileceğini araştırıyor.

Peki Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak? Evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi ne zaman verilecek? Faizsiz 150 bin TL kredinin şartları ne olacak?

genclere-faizsiz-kredi.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurmuştu!

14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlilik planı kuran çok sayıda çifte büyük müjdeyi vermişti. Seçimler öncesinde gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise seçimler sonuçlandıktan 3 ay sonra gözler yine yapılacak olan yeni açıklamalarda.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda faizsiz evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek. Yani evlilik kredisinin verilebilmesi için öncelikle bankanın kurulması gerekecek. Banka kurulduktan sonra da gençler için ihtiyaç olabilecek her türlü maddi destek banka üzerinden sağlanıyor olacak.

faizsiz-150-bin-kredi.jpg

Evlilik Kredisinin Miktarı ve Şartları Nasıl Olacak?

Yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacağının duyurulması üzerine herkes şartları merak etti. Sıfır faizli olarak kullandırılacağı bilinen kredide şartlar henüz belirlenmedi. Aile ve Gençlik Bankası kurulduktan sonra verilecek olan kredilerin şartlarının ilerleyen haftalarda belli olması bekleniyor.