Çocuklu Ailelere Sosyal Yardım Ödemeleri Müjdesi! Bakanlık Aile Destek, SED ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı İle Destek Veriyor

Çocuklu Ailelere Sosyal Yardım Ödemeleri Müjdesi! Bakanlık Aile Destek, SED ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı İle Destek Veriyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklu, dar gelirli ailelere sağlanan sosyal yardımların detaylarına ilişkin açıklamalar yaptı.

11 Eylül itibariyle 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başladı. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde eğitim destekleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalar vatandaşlar tarafından merak edilirken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da eğitim odaklı sosyal yardımlar ile çocuklara destek sağlandığını belirtti. Bakan Göktaş'ın açıklamasının ardından, hangi destek programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan çocuklara yardım verildiği merak konusu oldu.

Aile Bakanlığı Eylül 2023 Paraları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, aile destek programı bünyesinde yer alan çocuk desteği, şartlı eğitim yardımı, eğitim materyali yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kaynak aktarımları ile dar gelirli ailelerde bulunan çocuklara destekler sağlanıyor. Söz konusu desteklerin detaylarına dair bilgilendirmede bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.